ERRORS DE LA TAXA DE TRACTAMENT DE RESIDUS URBANS
2/08/2017

Per tal de gestionar el cobrament de la taxa de reciclatge per a la gestió del Consorci Ribera-Valldigna, la Diputació al 2014, va vincular la referència catastral per a cobrar el rebut. Creuen el padró d'IBI amb el de fem creant-ne un de nou automàtic.

La Diputació adelanta els diners al Consorci per tal d'anar afrontant dels despeses del seu manteniment a l'empresa adjudicataria de la gestió de tractament dels residus i reciclatge.

Com a conseqüència d'aquest padró de referència, afloren nous inmobles i alguns que no tindrien que aparèixer han aparegut, donat que la Diputació ha fet complir l'ordenança fiscal actual del Consorci de reciclatge. Es guíen per aquells inmobles que utilitzen aigua perquè creuen que generen residus. Controversia amb les divisions horizontals i els diseminats perque inclouen els que fan ús de l'aigua de reg també, encara que no reben un servei de recollida de la basura ni podes agrícoles.

Per tant, ens trobem amb errors en les domiciliacions d'aquests rebuts al canviar també els titulars dels inmobles.

A alguns Ajuntaments com Albalat, reclamen més autonomia local i alguns veïns ja han fet reclamacions per cobraments de recàrrecs. Hi ha un model de reclamació a la web del Consorci, encara que aconsellem que es pague la taxa i després es reclame per a no entrar en via d'apremi. Fa falta per tal de formalitzar la reclamació la identitat de la persona/titular de la propietat, dades de l'inmoble i dades de contacte, a més de fotografies com a que no viu a dita propietat  o informe de la policía.

Quan més inmobles paguen, més subjectes passius i la tasa s'aminora encara que el Consorci té pendent modificar l'ordenança, per tal d'afinar en totes les casuístiques i crear-ne una més justa.

Models de reclamació:
http://riberaivalldigna.com/

Enllaç per a la domiciliació:
http://portal.dival.es/gestion-tributaria
 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31